Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare

„Școala altfel” în aria protejată Băgău

Elevii Școlii gimnaziale Lopadea Nouă au început seria de patru excursii la Tăul fără fund de la Băgău, unde vor descoperi flora și fauna sitului Natura 2000. Copiii vor avea parte de numeroase activități practice care să îi ajute la o mai buna cunoaștere a ariei protejate dar și să aprecieze natura. Mulțumim echipei de profesioniști (Horațiu Popa, Ioana Popa și Claudia Deleanu) precum și cadrelor didactice care vor fi alături de copii în aceste excursii.

În această perioadă, Asociația Biounivers va organiza 12 excursii pentru un  număr de 192 copii din comunele Lopadea Nouă, Lunca Mureșului și Valea Lungă din jud. Alba, comune învecinate cu ariile protejate vizate de proiect.

Excursiile sunt organizate în cadrul proiectului „Elaborarea a 3 planuri de management pentru situri Natura 2000 din județul Alba”, implementat de Asociația Biounivers în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Alba și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.