Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare

Elaborarea Planurilor de management: întâlniri cu factorii interesați

În această perioadă, au avut loc întâlniri publice organizate de către Asociația Biounivers în comunele Lopadea Noua, Lunca Mureșului și Valea Lungă din județul Alba. Au fost invitați să participe activ, toți factorii interesați de procesul de elaborare a planurilor de management pentru siturile Natura2000: ROSCI0004 Băgău, ROSCI0313 Confluența Mureș cu Arieș și ROSCI0428 Pajiștile de la Mănărade. Au fost prezentate spre dezbatere măsurile de conservare propuse în planurile de management, ca urmare a rezultatelor studiilor realizate în fiecare arie protejată.

În următoarele luni, se va organiza o nouă serie de întâlniri cu toți cei interesați de viitorul ariilor protejate din comunitatea lor. Planurile de management sunt instrumente care identifică politica de management ce trebuie urmată, obiectivele ce trebuie atinse şi acțiunile necesare pentru păstrarea biodiversității locale. 

Cei interesați să participe la aceste întâlniri, pot afla mai multe detalii dacă ne scriu pe adresa biounivers2012@gmail.com. Întâlnirile sunt organizate în cadrul proiectului „Elaborarea a 3 planuri de management pentru situri Natura 2000 din județul Alba”, implementat de Asociația Biounivers în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Alba și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.